Heidelberg Retinale Tomografie – HRT

Heidelberg Retinale Tomografie – HRT

Dankzij de Heidelberg Retinale Tomografie (HRT), is het mogelijk om het posterieure gedeelte van de retinale laag, de maculaire schade, en schade aan de zenuwuiteinden van het glaucoom in detail te waarnemen.

https://www.batigoz.com/goz-ici-lensler

Intraoculaire contactlenzen

Tijdens staar- / cataractoperaties wordt de natuurlijke ooglens van de patiënt (die zijn transparantie heeft verloren, verwijderd, en in plaats daarvan een kunstlens geplaatst.

Het is mogelijk om de lenzen die tijdens een staar- / cataractoperatie worden in drie groepen te onderverdelen:

Door middel van de monofocale intraocularie lenzen van de eerste groep, kunnen de patiënten de verte zien. Maar om de nabijheid te zien en om bijvoorbeeld een boek, een krant te lezen dienen de patiënten en bril voor dichtbij te gebruiken.

De intraoculaire lenzen van de tweede groep zijn bi-focale lenzen voor dichtbij en voor de verte. Wanneer patiënten behalve cataract geen andere oogaandoening hebben die het gezichtvermogen beïnvloedt, kunnen zij de nabijheid en de verte zonder een bril zien.

Wanneer patiënten behalve cataract geen andere oogaandoening hebben die het gezichtvermogen beïnvloedt, kunnen patiënten door middel van trifocale intraoculaire lenzen de nabijheid, middelgrote afstanden tussen de 40 cm en 2 meter en de verte zonder een bril te gebruiken goed zien.

De leeftijd, het beroep, de verwachtingen en de huidige oogaandoeningen van de patiënten spelen een belangrijke en een beslissende rol tijdens het selecteren van lenzen.

Met de nieuwste generatie lenzen is het mogelijk dat patiënten ’s avonds / ’s nachts en overdag de kleuren helder en perfect zien.