Scheelheid en behandelingsmethoden

şaşılık tedavisi

De behandeling van scheelheid

Het is mogelijk om scheelheid door middel van meer dan éën methode te behandelen. Tegenwoordig is het met de moderne technlogie veel gemakkelijker om om van scheelheid af te komen. Als Batı Göz Health Group behandelen wij scheelheid in al onze filialen / klinieken.

Scheelheid is een klinsich beeld waarbij de beide ogen zich niet tegelijkertijd op een bepaald object kunnen focusen of als er geen gecoordineerde oogbewegingen zijn. De behandeling vergt een lange procedure met het kind en de familie. Wanneer wij door middel van een vroegtijdige diagnose de behandeling vroeg kunnen beginnen, zijn wij al een eind op de juiste weg. Op deze manier kan het gezichtsvermogen,     de dieptewaarneming en de evenwijdigheid van de ogen net zoals leeftijdgenoten zijn als het kind naar school gaat.  

Scheelheidsonderzoek

Tijdens een scheelheidsonderzoek is het belangrijkste om een medische voorgechiedenis van de patiënt te verkrijgen. De meting van de gezichtsscherpte van patiënten die zich in een leeftijdsgroep bevinden waarvan metingen kunnen worden genomen, het verrichten van een brilonderzoek, het onderzoeken van de voor- en achterzijde van het oog zijn onmisbare elementen van een scheelheidsonderzoek.

Scheelheid kan een symptoom zijn van een levensbedreigende oogtumor of een retinoblastoma. Daarom kan een onderzoek van de onderkant van het oog levensreddend zijn.

De (handheld) autorefractometer en de electronische retinoscoop, (spot vision), die in kinderoogklinieken worden gebruikt, biedt veel gemak om binnen een paar minuten de brilbehoeftes van kinderen vast te kunnen stellen. Daarnaast onderzoekt het spot vision apparaat het focusvermogen (voor ieder apart), en geeft een idee over de verschuivingsgraad van ieder oog. 

De behandelingsmethodes van scheelheid

Tijdens de behandeling van scheelheid is men gericht op verhoging van de gezichtsscherpte, om een dieptewaarneming te verkrijgen, de abnormale hoofdpositie en dubbel zicht (indien aanwezig) te corrigeren, indien mogelijk vrije oogbewegingen te verschaffen en cosmetische klachten te corrigeren. De vorm van de behandeling wordt bepaald door de onderzoeksresultaten en klachten van de patiënt samen te evalueren.

Behandelingsmethoden worden geclassificeerd als niet-chirurgische en chirurgische methodes.

Niet-chirurgische methodes zijn de tegemoetkoming van de behoefte voor een bril, prismatische glazen, orthoptische behandelingen, en als alternatef voor chirurgie of als een test: de Botulinumtoxine A Behandeling.

Bij chirurgische methodes wordt er ingegrepen op de spieren die de bewegingen van de ogen controleren. Op deze manier wordt het evenwicht en de paralelheid van de ogen teruggewonnen.

Indien U voor de behandeling van scheelheid een afspraak wilt maken, klik dan meteen hier voor een online afspraak. In al onze klinieken behandelen wij scheelheid.